Eric Rådstam – Fotograf i Uppsala » Fotograf Eric Rådstam med inriktning bröllop och porträtt

Fotokurs i blixthantering

 

I lördags hade jag min första kurs någonsin med flera deltagare. Det var riktig kul! Temat var blixtfotografering och inriktningen var att fota med fristående blixt. Det vill säga att inte fota med blixten på kameran. Det ger mycket mer möjligheter till annorlunda bilder, men det kräver också mer kunskap.

Jag har köpt in flera olika manuella blixtar och några begagnade radiosändare som funkar till alla kameror oavsett märke. Det är väldigt smidigt att kunna använda samma blixtar och sändare på t ex en Canon eller Nikon-kamera. Som sagt så är det lite krångligare att använda blixt av kameran eftersom man själv måste ställa in styrka, zoom osv på blixten. Allt körs manuellt, även kameran. Målet med kursen var att få igång ett annorlunda tänk och verkligen få prova på hur det är att fota med blixt. Vi provade även att lägga till en blixt till och då kan man ju få en riktigt snygg bild med studiokänsla t ex.

Deltagarna var väldigt nöjda så nu är det bara att gå hem och öva! Skulle du vara intresserad av någon typ av kurs inom fotografering, tveka inte att kontakta mig! Jag kan sätta ihop något som passar just dig och ditt behov!

_F3A6339_kursPIN

Share:|Facebook|Twitter|Pinterest|Google+

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*